logologo
  • ACB
  • Wie zijn wij
  • Wat heeft ACB te bieden
  • Tarieven
  • Contact
  • Aanmelden
  • ‘De Opstap’
  • ACB
  • Wie zijn wij
  • Wat heeft ACB te bieden
  • Tarieven
  • Contact
  • Aanmelden
  • ‘De Opstap’
  • ACB
  • Wie zijn wij
  • Wat heeft ACB te bieden
  • Tarieven
  • Contact
  • Aanmelden
  • ‘De Opstap’

Naam:              Miriam Hommes – Eriks

Functie:           Algemeen Directeur

Autisme Coach, ambulante ondersteuning

 

Na 16 jaar met veel plezier in de zorg te hebben gewerkt ben ik van mening dat in de begeleiding van mensen met ASS nog steeds te vaak gedacht wordt in onmogelijkheden in plaats van in mogelijkheden.
In beperking en zorg.
Autisme is andersom ontwikkelen en dus andersom denken.

 

Sinds december 2017 ben ik gestart als ZZP’er met de ambulante begeleiding en coaching van mensen met ASS.
Hierbij ondersteun ik deze mensen levens breed en kijk ik juist naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden.
Het is mij de afgelopen tijd steeds duidelijker geworden, dat jongeren met autisme rond de middelbare schoolleeftijd steeds vaker worstelen met er bij horen en de ‘nieuwe’ wereld waar zij in terecht komen na het ‘veilige’ basis onderwijs.
Vervolgens, wanneer zij de volwassen leeftijd van 18  jaar bereiken, worden zij geacht op eigen benen te staan en vaak vallen zij dan tussen wal en schip. Vanaf 18 jaar wordt er van uitgegaan dat jongeren zelf keuzes mogen en kunnen maken.
Veelal wordt, op of rond deze leeftijd, de zorgverlening/ondersteuning van jongeren met ASS stop gezet.
Dit ondanks dat juist binnen deze groep velen nog extra ondersteuning nodig hebben.

 

Dit, in combinatie met mijn enorme enthousiasme en passie voor mijn vak,  heeft mij doen besluiten om juist voor deze doelgroep een dagbesteding te starten.
Door middel van de juiste begeleiding & coaching en met de focus op de eigen kwaliteiten en interesses van de jongeren gaan wij samen kijken naar mogelijkheden waardoor eventuele onmogelijkheden toch mogelijk zouden kunnen worden.

 

Mijn visie:

Ik heb niet de illusie dat ik ooit zal kunnen weten en voelen hoe het voor iemand met autisme is om zich in deze razende maatschappij staande te houden, maar mijn intentie is wel om zo dicht mogelijk bij begrijpen te komen. Ik weet niks, dus jij zult het mij moeten vertellen, zo leren we van elkaar.

 

Naam:              Melanie Bruin – Porsius

Functie:            Medewerker Dagbesteding

Persoonlijk begeleider

 

Mijn naam is Melanie Porsius en ik ben nu 2 jaar werkzaam bij ACB’ de opstap. Ik ken Miriam al jaren en raakte geïnspireerd door haar verhalen.
Toen Miriam in 2019 ACB ‘de Opstap’  oprichtte, twijfelde ik geen moment nadat Miriam mij vroeg om met haar te komen samenwerken.
Miriam was op zoek naar iemand, met een beetje pit, die de creatieve activiteiten zou gaan organiseren en begeleiden binnen de dagbesteding.
In 2019 heb ik de cursus “Coaching bij autisme” afgerond, gevolgd door de cursus “Verslaving – Counselor”.

In de jaren daarvoor heb ik verschillende ervaringen op gedaan.
Ik ben 2 jaar intern geweest bij een mevrouw met dementie.
Ik ondersteunde deze mevrouw in haar ADL en deed hier huishoudelijke taken.

Zelf ben ik erg creatief en hou ik er van om met mijn handen te werken, zo brandt ik leuke teksten op hout en heb ik jaren met mijn partner tafels gemaakt en kasten gerestyled.

Op dit moment ondersteun ik de deelnemers bij ACB bij de scholing en hoop dit, in de toekomst, te kunnen combineren met creatieve activiteiten.

 

Naam:              Anita Hommes

Functie:            Autisme Coach/Budget Coach

Persoonlijk begeleider/ ambulante ondersteuning

 

In het afgelopen 2020, heb ik stagegelopen bij ACB en heb ik de cursus ‘coaching bij autisme’ gevolgd.
Na een carrière gehad te hebben in de offshore was dit wel even wat anders maar wat heb ik het naar mijn zin.
Mijn stage is sinds Januari 2021 mijn werk.

Wat ik zo leuk vind aan dit werk is het ondersteunen en begeleiden van mensen die dat op een specifiek moment nodig hebben.
Inmiddels doe ik ook de administratie en draag ik samen met het team bij aan de goede sfeer.
In mijn vrije tijd wandel ik graag en tuinieren op mijn volkstuin is mijn lust en mijn leven.

Ik ben Roos Stoker, 30 jaar, sinds kort woonachtig in Amersfoort.
Daarnaast ben ik psycholoog NIP en heb als specialisatie de opleiding tot autismespecialist gedaan.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Psychologie aan de Vrije Universiteit.
In 2013 ben ik daar afgestudeerd met als richting Klinische Neuropsychologie.

Na mijn afstuderen ben ik vrij snel in contact gekomen met een opstartend wooninitiatief voor jongeren met autisme.
Hier ben ik vanaf 2014 gaan werken als psycholoog.
Omdat ik al snel ervoer dat ik meer bij wilde leren ben ik het jaar erop uit eigen initiatief een 3 jarige post HBO opleiding gaan volgen bij de RINO groep tot autismespecialist.

De keuze voor Post-HBO was voor mij makkelijk gemaakt.
Ik wilde naast mijn theoretische kennis een meer praktisch vormgegeven opleiding gaan volgen.
Een opleiding waar mijn theoretische kennis kan worden verrijkt en waar ik het ook kan gaan toepassen in de praktijk.
Aan die verwachtingen heeft de RINO groep zeker voldaan.

In die 3 jaar tijd is mijn passie voor het vak gegroeid en ben ik mij
voornamelijk gaan toespitsen op autisme.
In 2018 ben ik afgestudeerd aan de RINO groep, waarbij ik in mijn afstudeerscriptie gekeken heb naar de samenhang tussen het zelf reflecterend vermogen van hulpverleners en de interpretatie van het gedrag van cliënten met autisme.

In de opleiding bij de RINO groep heb ik enorm veel kennis opgedaan, zowel over autisme als over mezelf.
Dit heeft mij in 2017 doen besluiten dat ik voor mezelf wilde starten, zodat ik mijn eigen visie en denkwijze neer kon gaan zetten.
Zo ben ik vanaf augustus 2017 voor mezelf begonnen.
Ik werk sindsdien  met mensen met een autisme diagnose en/of een verstandelijke beperking.

Ik probeer vanuit mijn visie mensen in de eigen kracht te zetten.
Vanuit mijn kennis en ervaring probeer ik mensen zo goed mogelijk te ondersteunen in het traject.
Zoals mijn visie ook laat zien hanteer ik een samenwerkende benadering, waarin vertrouwen de basis is.
Ik probeer daarnaast ook altijd het totaalplaatje in mijn behandeling en
begeleiding mee te nemen.

Bespreekbaar maken van zowel de struikelblokken, maar juist ook de kwaliteiten. Hierdoor ontstaat veelal inzicht, acceptatie en vertrouwen om weer verder te kunnen met de aangereikte handvatten.

 

Naam:              Tess Smit

Functie:            Ambulant ondersteuner

 

Mijn passie voor dieren kwam op zeer jonge leeftijd naar boven, mijn passie voor de zorg ontbloeide tijdens mijn opleiding Diermanagement. Gespecialiseerd in het toepassen van dieren in de zorg, kwam ik voor het eerst in aanraking met jongeren met autisme tijdens mijn stage in Australië. Hier trainde ik Autisme Assistentie honden om de kwaliteit van leven voor mensen met ASS te verhogen. Een ervaring die mijn ogen opende, in hoe een samenwerking tussen mens en dier positieve effecten levert in de mentale gezondheidszorg, die al mijn verwachtingen oversteeg. Een dier, in mijn persoonlijke voorkeur met name een hond, is ondubbelzinnig, altijd eerlijk en heeft bovenal geen verwachtingen. Want met name dit laatste, creeërt een onwijze last op de schouders van jongeren en in het bijzonder die gene onder hen met ASS. En dit is ook precies de rede waarom ik sta te springen om juist hen te ondersteunen in zowel de dagbesteding als de ambulante begeleiding. Mijn non-traditionele achtergond maakt dat ik met andere inzichten en een unieke set vaardigheden in dit werkveld te werk ga. Maar dit doe ik uiteraard niet alleen, want indien een deelnemer hier voor open staat, is deze introductie namelijk niet alleen vanuit mijzelf, maar ook vanuit mijn teamgenoot Link. En laat mij je vertellen, dat deze ontzettend lieve, sociale en altijd blije dame staat te popelen om iedereen te ontmoeten.

Hoi, mijn naam is Gaby van de Kamp en ik ben docente bij ACB. Na enkele jaren in het reguliere onderwijs gewerkt te hebben, kwam ik erachter: dit kan en moet anders! Sindsdien probeer ik het verschil te maken in mijn eigen bedrijf, VSO en bij ACB.

Sinds jongs af aan werk ik al met jongeren met autisme, van woongroepen tot in de skischool. Ik heb ontdekt hoe super leuke en logisch mensen met autisme eigenlijk zijn! Doe mij maar een klas vol. Bij ACB krijg ik de kans om van jullie te leren, samen te ontdekken en vooruit te gaan. Ik help jou in je schoolwerk, kan je coachen & zal je helpen met leerachterstanden wegwerken of juist prikkelen wanneer je je altijd maar verveeld. Durf jij het aan?

Einstein zei ooit:  “Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”  Samen met jou ga ik op onderzoek, hoe jouw gebruiksaanwijzing werkt en vinden wij samen een manier hoe het wel lukt! Iedereen kan alles, je hoeft het alleen maar te leren.

Mijn naam is Marije Koelman, getrouwd met vier kinderen en een gekke schapendoes wonen wij samen in de kop van Noord-Holland wat dan ook mijn werkgebied is.

 

Mijn achtergrond is ADHD-coach en psychosociaal therapeut in opleiding. Daarnaast een sterke affiniteit met autisme en de overtuiging dat ik een steentje kan bijdragen in het leven van mensen die daarvan hinder ondervinden in het dagelijkse leven. Ik ben zeer creatief en hou van out of the box denken om het voor iemand anders makkelijker te maken om mee te kunnen draaien in de maatschappij, binnen hun grenzen en mogelijkheden. Mijn dag is mooi als ik een cliënt met een tevreden gevoel achterlaat na een contactmoment en wat rust, structuur en overzicht kan brengen waar nodig.

 

Ik zag een oproep voorbij komen voor ambulant medewerkers en ben in gesprek gegaan met Miriam Hommes. Met haar en het bedrijf voelde ik direct een klik, de opzet van ACB autisme coaching en begeleiding spreekt me erg aan. Het werk is zeer divers, niemand is hetzelfde en ik vind het enorm leuk om te ontdekken wat voor een persoon helpend is. Naast mijn eigen praktijk in Anna Paulowna is dit erg leuk om te combineren en heb ik een zeer afwisselende werkweek.

 

Wat ik leuk vind aan ACB is dat ook als ambulant medewerker je welkom bent om op kantoor te komen werken, er wordt goed overleg gepleegd binnen het ambulante team en er is altijd een luisterend oor als je wil overleggen. Ik ben nog niet zo lang bij ACB betrokken maar zo voelt het wel, dat is fijn.

 

Ik ben Erna Kunst – van Essen en sinds december 2021 ben ik werkzaam als ambulant begeleider en medewerker dagbesteding bij ACB.

De laatste 20 jaar heb ik altijd met kinderen, jongeren en jong volwassenen gewerkt.  Waarvan 15 jaar als leerplichtambtenaar o.a. betrokken bij kinderen, jongeren die uitvielen of vastliepen in het onderwijs en 4 jaar op een dagbesteding voor (licht) verstandelijk beperkte jongeren en jongeren met gedragsproblematiek. Ik hield mij daar bezig met de participatie. Mijn motto is dat iedereen mag meedoen in de maatschappij. Op het moment dat je meedoet geeft dit een positief gevoel en heeft dit effect op je algehele welbevinden. De laatste jaren heb ik bewust gekozen om dat te doen waar ik blij van word. Ik heb geïnvesteerd in mijn eigen weg die ik aan het bewandelen ben.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, wandelen in het bos of op het strand met onze Australische mini labradoodle.  Ik fotografeer graag en bedenk graag creatieve werkvormen die ik kan inzetten.

 

Mensen, jongeren en kinderen weer in hun eigen kracht zetten, aansluiten bij hun eigen interesses, de obstakels die we allemaal in ons leven tegenkomen leren overwinnen, het ontwikkelen van veerkracht, positieve mindset, dus denken in mogelijkheden. Dit allemaal vanuit veiligheid en vertrouwen dat is de basis van waaruit ik start. Ik hou ervan om diverse creatieve materialen en spel in mijn begeleiding in te zetten.

 

In 2017 ben ik gestart met de post HBO opleiding “ Kind in Kracht” met als resultaat een eigen praktijk. Via een opdracht in deze opleiding ben ik in contact gekomen met Miriam Hommes en we hebben altijd contact gehouden met elkaar.

Ik ben inmiddels trainer van onder andere De training Brug naar Werk ( een sociale vaardigheidstraining werk gerelateerd, arbeidshouding en uiterlijke verzorging in relatie tot werk, antwoord op de vraag wie ben ik en welk werk past bij mij), het Vrienden Programma

( helpt jongeren om beter om te gaan met spanningen, stress, angst, onzekerheid en vrienden te worden met zichzelf) en SOS kinderen en emoties ( achter het vaak ongewenste gedrag wat kinderen laten zien is het goed te weten welke behoefte/emotie daaronder ligt en hoe daar op te handelen).

Inschrijving KvK: nr. 70208913
AGB-code: 41411131
Klachtenreglement: https://www.solopartners.nl

Ontworpen door Geertse Design